ВАШАТА ЦЕЛ Е ДА ГОВОРИТЕ ПЕРФЕКТНО БИЗНЕС НЕМСКИ?

Или всъщност искате да спечелите доверието на Вашите немски бизнес партньори?

Мнение на клиенти

Жана Борисова, oснователка и главен директор на Омниейдж ЕООД

www.omniage.com

„За мен е голямо удоволствие да препоръчам Василена като учителка по бизнес несмки, онлайн тренерин и коуч. Ние работихме няколко месеца заедно, като тя ми преподаваше бизнес немски онлайн, използвайки методи на слушане, говорене, четене и разбиране, както и различни упражнения. За мен беше голямо удоволствие, защото темите, които Василена избираше, бяха креативно подбрани, отговаряха на моите интереси, бяха предизвикателни и богати на интересна информация и бизнес факти от първа ръка.

Освен това силно препоръчвам Василена като сътрудничка не само в областта на преподаване на бизнес немски, а също и като коуч при започването на бизнес в Германия. Тя може да сътрудничи при бизнес кореспонденцията и ще ви помогне да приобщите нагласата си и начина си на бизнес така, че да сте най-добре подготвени за немския пазар.“


Николай Иванчев, изп. директор на Бизнестакс АД

www.businesstax-bg.com

„Когато започнах да изучавам немски език с г-жа Василена Петкова, работех като финансов и данъчен консултант във водеща консултантска компания в България, която предлага съдействие на множество български фирми и физически лица, които желаят да инвестират в Германия и/или да работят успешно с немски фирми.

Нуждата от четене и разбиране на немски език беше от особена важност за моя бизнес успех. По време на обучението беше доста трудно, защото трябваше да комбинирам бизнес ангажименти с интензивно изучаване на немски език. Независимо от това, с всеки изминал урок се увеличаваха не само моите езикови познания, но и уменията ми за успешни разговори с бизнес партньори от немски фирми.

В заключение мога да кажа, че тези бизнес и езикови обучения ме обогатиха значително и в момента провеждам всички мои разговори и кореспонденция без трудности, което е от изключителна важност за успешни бизнес комуникации.“


Искра Василева, банков служител в международна банка във Франкфурт на Майн

„Живея почти от четири години в Германия. Преди пристигането си бях учила немски и имах базови познания, което ми даваше увереност и надежда, че в рамките на максимум една година ще мога да общувам свободно. Реалността обаче се оказа по-различна. Започнах да посещавам групов курс към едно от езиковите училища, след година реших да пробвам второ по-късно трето. Това което успях да развия като знания във всеки курс, бе само и единствено граматиката. В групова форма на обучение си “чакаш реда“ за да прочетеш един абзац, за да прочетеш едно изречение от домашното, за да си кажеш мнението. Когато групата е голяма предизвикателството става още по-голямо – не само защото по-рядко успяваш да вземеш участие, а и защото нивото и възприемчивостта на всички участници  е различно, което води до губене на време в повтаряне на едни и същи граматически правила отново и отново.
За това реших да потърся друга форма на обучение, която да отговаря на моето ниво и нужди. Една приятелка ми сподели, че взема индивидуални уроци по скайп при Василена и аз реших да опитам от любопитство. Василена предлага пробен час, в който тя може да определи нивото на участника чрез различни упражнения и дискусии както и да обсъди предпочитания и очаквания. Още първия учебен час ми вдъхна увереност, че най накрая съм намерила правилния начин и надежда, че този път ще успея. Това което ми допадна от самото начало и не се е променило до сега е, че материалите, темите и трудността са съобразени с индивидуалното ми ниво.
Вече половин година вземам уроци при Василена и усещам голям напредък в комуникативните ми възможности, благодарение на нейния подход, опит, структуриране на часовете и гъвкавост в учебния материал. За разлика от стандартните курсове по немски, учебните часове при Василена не се водят по един учебник със структура и теми предефинирани от някой друг (често и неотговарящи на аудоторията), а тя подготвя всеки час индивидуално, ползвайки материали от различни източници в зависимост от темата на урока (съoбразена с моите интереси и области в които трябва да се развивам).
Часовете са разнообразни, като включват както граматически упражнениея така и слушане с разбиране, четене с разбиране и дускусии. Фактът, че аз съм единственият ученик и няма опция да си “чакаш реда“ прави всеки час динамичен, кара ме да съм съсредоточена във всяка една минута и дава усещането за удовлетвореност и напредък след всеки един час. Не на последно място е гъвкавостта. Часовете се провеждат по график в удобно за ученика време, по този начин няма опастност от пропуснат материал в случай на отсъствие.
Успех на всички, които са решили да се преборят с предизвикателството „немски език“.“

Милена Севечкова, Чехия

„Von Vasilena habe ich im Internet erfahren. Ich habe Deutschunterricht mit Konversation gesucht und ich habe eine Liste von Deutschlehrern auf der Webseite easy-deutsch.de gefunden. Dann war es für mich interessant, dass Vasilena Geschäftsdeutsch unterrichtet. Ich verwende Deutsch jeden Tag bei der Arbeit und das ist für mich wichtig.

Die Online-Unterrichte mit Vasilena waren angenehm, ganz intensiv. Wir haben über interessante Themen diskutiert.

Für diese Form des Unterrichts habe ich mich entschieden, weil ich einen Konversationskurs gesucht habe, um meine Deutschkenntnisse während der Schulferien zu vertiefen. Kurse per Skype sind die bequemste Form des Unterrichts. Wenn ich wieder einen Intensivkurs oder eine Auffrischung meiner Deutschkenntnisse brauche, melde ich mich gerne wieder.“


Борил Манчев, Проектмениджър, Франкфурт на Майн

1.Какви резултати/предимства отбелязваш в вследствие на обучението/на този етап от обучението?

  • На първо място вътрешна увереност, че човек може да постигне успех стига да е готов да отдели необходимото време и усилия. Когато учителят е пример за успех в съответното начинание, това служи като мотивиращ и дисциплиниращ фактор.
  • Подобрено лично възприятие и самочуствие относно способностите ми да говоря и споделям личен опит по познати теми или въпроси, които ме вълнуват.
  • По-реалистичен поглед и разбиране за оставащите предизвикателства.

2.Как би описал знанията си по немски преди да започнеш да учиш с мен? Как преценяваш знанията си сега?

Ако обучението е процес, знанията и уменията ми преди да започна са били на етап, който към момента е в миналото по отношение както на лично самочувствие, така и на лексика, задълбочаване знанията за езика и уменията да го ползвам и да комуникирам писмено и устно на него. Съществени граматически теми, които в различни форми на обучение на по-ранен етап оставаха неизяснени, бяха засегнати в дълбочина и след системни упражнения окончателно разбрани.

3.Кои са 3-те най-съществени резултата от взаимните ни занимания?

  • Повишено самочуствие и увереност относно собствените умения и знания.
  • Подобрени способности за говорене и изразяване.
  • Трайно решение на казуси свързани с важни граматически теми и въпроси.

4.Какви предимства за себе си откриваш в онлайн-обучението в сравнение с груповия курс?

  • Индидуален подход, при който 100% от времето е посветено изцяло на моите обучителни нужди.
  • Удобство и гъвкавост – не се губи време за пътуване и час може да се проведе, отложи или компенсира във всяко време удобно и за двете страни.
  • Увеличени възможности за ползване на аудиовизуални средства и онлайн ресурси по време на урок: видео, подкасти, онлайн упражнения, (документални филми и репортажи, игри, тв предавания.
  • Възможност бързо да се адресират, доскутират и изясняват възникнали въпроси – още на следващия урок, или преди това с изпратен мейл.

Ако не искате да пропуснете някоя от статиите, абонирайте се за моя бюлетин.

Като подарък ще получите списък с 70 фрази за телефонен разговор!

Напълно безплатно!

Вашите данни не се дават на трети лица и не се използват за Спам.